Stolt af at være med

Stolt af at være med

Alicante, 29. oktober 2011. Besætningerne er klar til at drage ud på deres livs eventyr – ni måneders afsavn, fortvivlelse og glæder venter forude. Og Volvo Trucks er med på hvert adrenalinspækket sekund af turen.

Volvo Ocean Race får det bedste frem i dem, der tager udfordringen op. Teamwork og urokkelig tillid til båden og hinanden vil anspore besætningerne til mentale og fysiske præstationer langt ud over det normale. Hos Volvo Trucks tror vi på disse egenskaber. De er på mange måder typiske for vores bestræbelser på at være på forkant af den globale lastvognsindustri.

Udfordrer konstant os selv...

En chauffør og en kaptajn færdes måske nok i to meget forskellige miljøer, men begge stiller meget høje krav til udstyret. De ønsker begge at komme længere, blive bedre og arbejde mere effektivt end nogensinde før. Vi kender den type motivation, og vi bestræber os på at bruge den i alt, hvad vi gør.

Nyeste video

Legenden lever videre

Velkommen til Volvo Trucks og Volvo Ocean Race

Raffineret lige til grænsen

Raffineret lige til grænsen

Volvo Open 70 er det mest dynamiske enkeltskrogsfartøj, der nogensinde er bygget. Bådene bygges ud fra de samme regler for mål, materialer og meget mere. Og designerne og sømændene gør alt, hvad de kan, for at finde den perfekte balance mellem vægt, størrelse og form. Ligesom i lastvognsbranchen går udviklingen inden for sejlsporten stadig hurtigere. Præstationerne skød i vejret, da bådene fik tilladelse til at være 2 m længere med 4 m højere master og 28 % større storsejl, men vejede op til 1.000 kg mindre. I oktober 2008 tilbagelagde båden Ericsson 4 hele 596,6 sømil (1.105 km) på 24 timer. Hvem slår rekorden denne gang?

ElementMetriskBritisk
Samlet længde21.5 m70.5 ft
Bredde5.7 m18.7 ft
Dybgang 4.5 m14.7 ft
Mast31.5 m103.3 ft
Deplacement14,000 kg30,870 lb
Ballast7,400 kg16,320 lb
Storsejl175 m21,883 sq
Stormsejl35 m2376 sq
Jib94 m21,011 sq
Spiler (topmast)500 m25,381 sq
Spiler (brøkdelsrig)350 m23,767 sq
Stormgaffelsejl41 m2441 sq

At finde det perfekte gear

At finde det perfekte gear

På samme måde som en motor og en gearkasse har et sejl et særligt punkt, hvor det fungerer optimalt.

Højteknologisk kraft

Sejlene er i sandhed motoren på en sejlbåd. Ved at vælge det rette sejl på det rette tidspunkt kan du få den ekstra fart og kraftudnyttelse, du skal bruge for at lægge afstand til konkurrenterne. Det samme kan siges om en Volvo-lastvogn med I-Shift. Elektronikken i I-Shift-systemet sikrer, at det rette gear altid bliver valgt. Med Economy Power-softwaren til I-Shift giver motoren ekstra moment i øverste gear, når der er størst behov for det. På denne måde kan lastvognen f.eks. køre over en bakke uden at skulle geare ned. Resultatet er, at hver eneste dråbe brændstof udnyttes optimalt.

Fakta om I-Shift

I 2011 kan I-Shift fejre 10-års-fødselsdag. I dag er hele 80 % af alle Volvo FH-lastvogne nu udstyret med systemet. Både nye og brugte lastvogne kan opgraderes med I-Shifts brændstofbesparende Economy Power-software.

6.705 sømil
I begivenhedernes centrum

I begivenhedernes centrum

Volvo Ocean Race er en festival, der spænder over hele kloden og indhyller værtsbyerne i fantastiske farver, lyde og stemning.

Fra Alicante til den endelige destination i Galway genlyder de officielle løbsbyer af mange forskellige sprog. Besætningerne udveksler historier om den seneste etapes oplevelser. Tilskuerne kan komme helt tæt på bådene og har chancen for selv at se, hvor megen teknologisk ekspertise der er involveret. Og hele tiden knitrer luften af en berusende blanding af adrenalin og forventninger.

Et enestående kammeratskab

Mange Volvo Ocean Race-veteraner beskriver en helt unik fortvivlelse, der kommer af at vide, at man er omtrent så langt fra land, som det er muligt for et menneske at være. På den positive side er glæden ved at blive genforenet med sine kære efter flere uger til søs – eller bare at høre vindens puslen i træernes blade. Men hvorfor gør de det? Dét spørgsmål blev måske bedst besvaret af den erfarne deltager Sir Peter Blake: »Det går én i blodet, og man kan ikke komme af med det«.

Vejhjælp døgnet rundt

Vejhjælp døgnet rundt

Af nøjagtigt de samme grunde som i kapsejladsen gør vi hos Volvo Trucks alt, hvad vi kan for at maksimere lastvognenes sikkerhed og driftstid. Vi kan aldrig acceptere, at en person bliver kvæstet ved at bruge vores produkter, og risikoen for havarier skal minimeres.

Vi ved, at et havari har store konsekvenser for vores kunders økonomi. Derfor investerer vi kraftigt i at gøre hver eneste lastvogn så sikker og pålidelig som muligt og leverer vejhjælp og service, der kan løse alle problemer i en fart, så lastvognen hurtigt kan komme tilbage på vejen og tjene til føden. Service, reservedele og vedligeholdelse er altid lige i nærheden.

Altid parat

Volvo Action Service er Volvo Trucks' vejhjælpstjeneste, der er tilgængelig 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Med vores omfattende servicenetværk kan vi hjælpe dig med reparationer på din lastvogn. Hvis det er nødvendigt, kan en kvalificeret mekaniker fra Volvo Action Service også komme ud til havaristedet, så du kan komme tilbage på vejen.

Volvo Trucks-forhandlere og -værksteder:

Europa1100
Nordamerika620
Asien270
Sydamerika144
Afrika og Mellemøsten79

Støttebesætningen i land er altid klar

Støttebesætningen i land er altid klar

Det er ikke søvnmangel, rasende storme eller iskolde temperaturer, søfolkene frygter mest. Det værst tænkelige er, hvis et besætningsmedlem falder over bord eller bliver kvæstet. Det næstværste er alvorlig skade, der forhindrer båden i at fortsætte kapsejladsen.

Intet kan sammenlignes med frustrationen ved at skulle se konkurrenterne sejle forbi, mens man er på vej i havn til reparationer.

Støtteteam

Hver båd har et team i land, der konstant overvåger bådens præstationer. De planlægger reparationer og forbedringer til hver etape. Så snart båden er i havn, går besætningen fra borde, og støttebesætningen i land overtager og hejser båden op af vandet. Eksperterne reparerer alt fra computere til skader på skroget og arbejder dag og nat på at få båden i perfekt stand.

Sikkerheden er altid i fokus

Søfolkene er veltrænede i sikkerhedsprocedurer og har langt mere medicinsk udstyr om bord, end de forhåbentlig får brug for. Bådenes bulb og ror er desuden malet orange, så de er lette at få øje på til søs.

Ruteoplysninger

Volvo Trucks, Spanien

Volvo Spaniens hovedaktivitet er import og distribution af lastvogne, busser, reservedele og relaterede serviceydelser. 8 forhandlere med i alt 35 salgspunkter og 67 servicepunkter dækker hele Spanien. Forhandleren i Alicante, Provehima, blev grundlagt i 1972, hvilket gør den til den ældste eksisterende Volvo-forhandler i Spanien. Den har fire afdelinger, der dækker regionerne Alicante, Albacete, Cuenca og Murcia.

Volvo Trucks, Durban, Sydafrika

Med produktionsstart i 2006 er fabrikken i Durban, Sydafrika, en af Volvos nyere fabrikker. Den fremstiller både Volvo FH- og Volvo FM-lastvogne. Fabrikken beskæftiger omkring 100 medarbejdere.

Volvo Trucks, De Forenede Arabiske Emirater (UAE)

I UAE repræsenteres Volvo af FAMCO. FAMCO er en del af Al-Futtaim Group, en af de største privatejede virksomhedsgrupper i den sydlige golfregion. Med baser i Dubai, Abu Dhabi, Al Ain og Ras Al Khaimah er virksomheden solodistributør for Volvo Trucks, Volvo Buses og Volvo Entreprenørmaskiner i UAE.

Volvo Trucks, Kina

Den første Volvo-lastvogn blev solgt til Kina i midten af 1930'erne. Siden da har Volvo udviklet et langvarigt forretningsforhold med Kina. Siden midten af 1970'erne har Volvo Trucks med omkring 7.000 solgte tunge lastvogne i Kina været førende blandt europæiske og amerikanske producenter, hvad angår salgsvolumen. I dag har Volvo Trucks et effektivt servicenetværk bestående af mange vedligeholdelsescentre i de større byer langs Kinas motorveje.

Volvo Trucks, Brisbane, Australien

Der er i alt 85 forhandlere og værksteder i Australien og New Zealand. Wacol-fabrikken i Australia har fremstillet lastvogne siden 1972. I dag fremstilles der Volvo FM13, FH13 og FH16. Lastvognene er næsten 100 % specialfremstillede uden brug af robotter. I 2010 nåede produktionen op på 1.116 Volvo-lastvogne. Fabrikken beskæftiger omkring 360 industriarbejdere af 34 forskellige nationaliteter og investerede for nylig 7,7 millioner australske dollars i nye procesfaciliteter.

Volvo Trucks, Curitiba, Brasilien

Volvo-lastvognsfabrikken i Brasilien har været i drift siden 1977. Fabrikken i Curitiba fremstiller både førerhuse og lastvogne, bl.a. Volvo FH-, Volvo FM- og Volvo VM-serien, samt chassiser til Volvo Buses. Produktionen ligger på 27.900 enheder om året. Fabrikken i Curitiba producerer desuden 12- og 13-liters-motorer. Fabrikken beskæftiger omkring 2.200 industriarbejdere.

Volvo Trucks, New River Valley, USA

New River Valley-fabrikken er verdens største Volvo-lastvognsfabrik med en arbejdsstyrke på mere end 1.800 industriarbejdere, som fremstiller Volvo VN og Volvo VHD samt førerhuse. Fabrikken blev grundlagt i 1974 af White Motor Company og blev Volvo-lastvognsfabrik i 1981. Fabrikken har vundet Governor’s Environmental Excellence Award to gange: i 2005 og 2008.

Volvo Trucks, Portugal

I Portugal har Auto Sueco Group siden 1933 været enedistributør for Volvo Trucks, Volvo Buses, Volvo Entreprenørmaskiner og Volvo Penta-båd- og industrimotorer. Auto Sueco har et stærkt salgs- og eftersalgsnetværk og en konkurrencedygtig portefølje af produkter og bløde serviceydelser. Auto Sueco Group har også Volvo-aktiviteter i Angola, Brasilien, Botswana, Cuba, Namibia, Kenya, Spanien, Tanzania, Tyrkiet og USA.

Volvo Trucks, Frankrig

Volvo Trucks har været repræsenteret i Frankrig med lastvognssalg siden 1963. Volvo Trucks France markedsfører hele lastvognssortimentet fra Volvo FE til den nye FH16 750 hk samt komplette forretningsløsninger. I 2010 leverede Volvo Trucks France 4.140 enheder og havde en markedsandel på 15,7 % (trækkere) og 5,5 % (lange chassiser). Volvo Trucks France har 114 forhandlere i Frankrig: 50 % er Volvo Truck Centers, og 50 % er private forhandlere. Det samlede antal medarbejdere er omkring 800 personer.

Volvo Trucks, Irland og Storbritannien

I 50 år har Volvo Group UK været en af de førende leverandører af erhvervskøretøjer i Storbritannien og Irland med næsten 197.000 indregistrerede lastvogne og over 28.000 busser og rutebiler. Fra det travle hovedkvarter i Warwick tilbyder virksomheden en alt i én-løsning via et imponerende netværk af 32 egne og 52 uafhængige distributører/forhandlere i hele Storbritannien og Irland, som tilbyder et komplet sortiment af Volvo-produkter og -serviceydelser. Antallet af medarbejdere er næsten 4.000 personer.

Få fakta

Mastens højde

31,5 m over vandlinjen. Masten er lige så høj som Kristusstatuen i Rio de Janeiro, Brasilien (uden fundamentet).

Samlet bådlængde

21,5 m. Båden er i alt 1 m længere, end sfinksen i Giza er høj.

Plads

Der er kun to kubikmeter plads pr. person. Det svarer til at bo i en telefonboks af kulfiber.

Få fakta

Alt om Volvo Open 70

Hastighed

Volvo Open 70 er hurtigere end en greyhound.

Sejl

Den største spiler om bord er på størrelse med to tennisbaner.

Vægt

Volvo Open 70 vejer det samme som tre afrikanske elefanter.

Kontakt