Kunnia olla mukana

Kunnia olla mukana

Alicante, 29. lokakuuta 2011. Miehistöt ovat lähdössä elämänsä suurimpaan seikkailuun, ja edessä on vastoinkäymisten, epätoivon ja riemun täyttämät yhdeksän kuukautta. Volvo Trucks on mukana jännittävässä menossa joka hetki.

Volvo Ocean Race tuo esiin parhaat puolet ihmisissä, jotka ottavat haasteen vastaan. Yhteistyö ja vankkumaton usko alukseen ja kanssapurjehtijoihin kannustavat heitä melkein yli-inhimillisiin hengen ja ruumiin ponnistuksiin. Me Volvo Trucksilla uskomme tällaisiin ominaisuuksiin. Niihin kiteytyy monella tavalla pyrkimyksemme pysyä maailman kuorma-autoalan kehityksen kärjessä.

Pyrimme jatkuvasti parempaan...

Kuljettaja ja veneen kapteeni toimivat hyvin erilaisissa ympäristöissä, mutta molemmat vaativat omalla tavallaan yhtä paljon varusteiltaan. Heitä yhdistää halu ponnistella eteenpäin, kehittyä ja toimia entistä tehokkaammin. Tämänkaltainen motivaatio puhuttelee meitä, ja pyrimme soveltamaan sitä kaikissa toiminnoissamme.

Uusin video

Legenda elää

Volvo Trucks ja
Volvo Ocean Race toivottavat sinut tervetulleeksi

Viimeisen päälle hiottu

Viimeisen päälle hiottu

Volvo Open 70 on dynaamisin koskaan rakennettu yksirunkoinen. Veneet on valmistettu yhteisten mittoja, materiaaleja ja muita ominaisuuksia koskevien sääntöjen mukaan. Suunnittelijat ja purjehtijat tekevät kaikkensa löytääkseen täydellisen painon, koon ja muodon tasapainon. Kuorma-autoalan tavoin purjehduksessa kehitys kiihtyy jatkuvasti. Suorituskyky parani merkittävästi, kun sallittua venepituutta suurennettiin kaksi metriä, maston pituutta neljä metriä ja isopurjeen kokoa 28 prosenttia. Lokakuussa 2008 purjevene Ericsson 4 taittoi hämmästyttävät 596,6 meripeninkulmaa (1 105 km) 24 tunnissa. Kuka rikkoo ennätyksen tällä kertaa?

OminaisuusMetrijärjestelmäBrittiläinen järjestelmä
Kokonaispituus21.5 m70.5 ft
Leveys5.7 m18.7 ft
Syväys 4.5 m14.7 ft
Masto31.5 m103.3 ft
Uppouma14,000 kg30,870 lb
Painolasti7,400 kg16,320 lb
Isopurje175 m21,883 sq
Myrskyfokka35 m2376 sq
Fokka94 m21,011 sq
Spinaakkeri (mastonhuippu)500 m25,381 sq
Spinaakkeri (osatakila)350 m23,767 sq
Myrskyisopurje41 m2441 sq

Oikea purje, oikea vaihde

Oikea purje, oikea vaihde

Moottorin ja vaihteiston tavoin purjeella on erityinen kohta, jossa se toimii optimaalisesti.

Huipputekniikkaa

Purjeet ovat purjeveneen moottori. Oikea-aikaisesti valittu purje antaa veneelle tarvittavan lisävauhdin, joka jättää kilpailijat taakse. Sama koskee myös I-Shift -vaihteistoilla varustettuja Volvo kuorma-autoja. I-Shift -järjestelmän elektroniikka huolehtii siitä, että oikea vaihde on aina valittuna. I-Shift -vaihteiston Economy Power -ohjelmaa käytettäessä moottori tuottaa suurimmalla vaihteella lisävääntöä, kun sitä kipeimmin tarvitaan. Tällöin kuorma-auto pääsee esimerkiksi mäkeä ylös vaihtamatta pienemmälle, ja jokainen polttoainepisara saadaan hyödynnettyä mahdollisimman tehokkaasti.

I-Shift lyhyesti

I-Shift täyttää 10 vuotta vuonna 2011. Tällä hetkellä jopa 80 prosenttia myytävistä Volvo FH -kuorma-autoista varustetaan I-Shift -järjestelmällä. I-Shift -vaihteiston polttoainetta säästävä Economy Power -ohjelma voidaan päivittää niin uusiin kuin käytettyihinkin kuorma-autoihin.

6 705 nm
Tyrskyjen keskellä

Tyrskyjen keskellä

Volvo Ocean Race on suurta juhlaa. Maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka isäntäkaupungit täyttyvät ainutkertaisten värien, äänten ja elämysten kirjosta.

Virallisissa kisasatamissa Alicantesta aina viimeiseen pysähdyspaikkaan Galwayhin saakka puhutaan kahtatoista eri kieltä. Miehistöt vaihtavat kokemuksia edellisten etappien jännittävistä vaiheista. Katsojat pääsevät tutustumaan aluksiin sekä näkemään läheltä, millaista teknistä asiantuntemusta purjehdus vaatii. Ja kaiken aikaa ilmapiiriä sähköistää voimakas adrenaliinin ja odotuksen yhdistelmä.

Vahvat siteet

Volvo Ocean Race -kilpailijat ovat kuvanneet erikoislaatuista autiuden tuntua, joka syntyy siitä kun ollaan niin kaukana kuivalta maalta kuin ylipäätään on mahdollista. Vastapainona on kuitenkin riemukas tunne, kun tapaa perheen ja läheiset viikkojen merimatkan jälkeen tai kuulee, kuinka tuuli kahisuttaa puiden lehtiä. Miksi he sitten purjehtivat? Tähän voi ehkä parhaiten vastata pitkäaikainen kilpailija Sir Peter Blake: – Se menee veriin, eikä siitä pääse eroon.

Ympärivuorokautinen tiepalvelu

Ympärivuorokautinen tiepalvelu

Samasta syystä me Volvo Trucksilla teemme kaikkemme, jotta kuorma-automme olisivat mahdollisimman turvallisia ja käyttövarmoja. Lähtökohtamme on aina, että kukaan ei saisi loukkaantua tuotteidemme käyttämisen vuoksi, ja myös toimintahäiriöiden riski täytyy minimoida.

Tiedämme, että toimintahäiriöillä on suuri vaikutus asiakkaiden kustannuksiin. Panostamme siksi voimakkaasti siihen, että jokainen kuorma-auto on mahdollisimman turvallinen ja käyttövarma. Hätäapu- ja huoltopalvelumme tavoitteena on, että ajoneuvo pääsee aina mahdollisimman nopeasti töihin tien päälle. Huolto- ja varaosapalvelut ovat aina lähellä.

Päivystys vuorokauden ympäri

Volvo Action Service on Volvo Trucksin hätäapupalvelu, joka on käytettävissä joka päivä 24 tuntia vuorokaudessa. Kattavan huoltoverkostomme ansiosta olemme aina valmiita auttamaan kuorma-autojen korjauksissa. Asiantunteva Volvo Action Service -mekaanikko antaa tarvittaessa huoltoapua tien päällä, jotta matkanteko voi jatkua.

Volvo Trucks -jälleenmyyjät ja -korjaamot:

Eurooppa1100
Pohjois-Amerikka620
Aasia270
Etelä-Amerikka144
Afrikka ja Lähi-itä79

Huoltotiimi maissa aina valmiina

Huoltotiimi maissa aina valmiina

Purjehtijan suurin pelko ei ole unenpuute, raivoava myrsky tai jäätävän kylmä etappi. Pahin tilanne on se, kun mies joutuu yli laidan tai loukkaantuu. Toisena tulee vakava rikkoutuminen, joka estää venettä jatkamasta kilpailua.

Mikään ei turhauta pahemmin kuin ohitse purjehtivat kilpailijat, kun itse suuntaat satamaan korjauksia varten.

Huoltotiimit

Jokaisella veneellä on maissa huoltotiimi, joka seuraa herkeämättä veneen etenemistä. Tiimi suunnittelee korjauksia ja miettii parannuksia joka etappia varten. Kun vene saapuu satamaan ja miehistö nousee maihin, huoltotiimi ottaa viipymättä ohjat ja kiskoo veneen maalle. Tiimin asiantuntijat korjaavat kaiken perusteellisesti tietokoneista rungon halkeamiin. He tekevät töitä yötä päivää, jotta vene saadaan täydelliseen kuntoon.

Turvallisuus aina etusijalla

Purjehtijoilla on perusteellinen turvallisuuskoulutus, ja heillä on mukana paljon muutakin kuin pakollinen ensiapulaitteisto. Veneiden bulbi ja peräsimet on niin ikään maalattu oranssiksi, jotta ne erottuvat hyvin merellä.

Reitin tiedot

Volvo Trucks, Espanja

Volvo Espanjan tärkeimpiä toimintoja ovat kuorma-autojen, linja-autojen, varaosien ja niihin liittyvien palveluiden maahantuonti ja jälleenmyynti. Kahdeksan jälleenmyyjää, joilla on 35 myyntipistettä ja 67 huoltopistettä, kattavat koko Espanjan. Vuonna 1972 perustettu Alicanten jälleenmyyjäliike Provehima on Espanjan vanhin toiminnassa oleva Volvo-jälleenmyyjä. Sillä on neljä haarakonttoria Alicanten, Albaceten, Cuencan ja Murcian alueilla.

Volvo Trucks, Durban, Etelä-Afrikka

Etelä-Afrikan Durbanissa sijaitseva tehdas, joka aloitti toimintansa vuonna 2006, on Volvon uusimpia tehtaita. Siellä valmistetaan sekä Volvo FH- että Volvo FM -kuorma-autoja. Tehdas työllistää noin sata henkeä.

Volvo Trucks, Yhdistyneet arabiemiirikunnat

Arabiemiirikunnissa Volvoa edustaa yksinoikeudella FAMCO. FAMCO kuuluu Al-Futtaim-konserniin, joka on Persianlahden eteläisen alueen suurimpia yksityisomisteisia liikeyrityksiä. Yhtiö, jolla on toimitilat Dubaissa, Abu Dhabissa, Al-Ainissa ja Ra's al-Khaimassa, on Arabiemiirikuntien ainoa Volvo kuorma-autojen, Volvo linja-autojen ja Volvo maansiirtokoneiden maahantuoja.

Volvo Trucks, Kiina

Ensimmäinen Volvon kuorma-auto myytiin Kiinassa 1930-luvulla. Sittemmin Volvo on muodostanut kestävät liikesuhteet Kiinaan. 1970’-luvun puolivälistä lähtien Volvo Trucks on myynyt Kiinassa noin 7 000 raskaaseen käyttöön tarkoitettua kuorma-autoa, eniten eurooppalaisista ja amerikkalaisista valmistajista. Nykyään Volvo Trucksilla on tehokas huoltoverkosto, jonka lukuisat huoltokeskukset sijaitsevat Kiinan suurten moottoriteiden tuntumassa suurkaupunkien lähettyvillä.

Volvo Trucks, Brisbane, Australia

Australian ja Uuden-Seelannin alueella on yhteensä 85 jälleenmyyjäliikettä ja korjaamoa. Wacolin tehtaassa Australiassa on valmistettu kuorma-autoja vuodesta 1972. Nykyään siellä valmistetaan Volvo FM13-, FH13- ja FH16-malleja. Kuorma-autot ovat käytännössä kokonaan erikoisvalmisteisia, eikä teollisuusrobotteja ole käytetty. Vuonna 2010 siellä valmistettiin 1 116 Volvo kuorma-autoa. Tehtaalla työskentelee noin 360 teollisuustyöntekijää 34 eri maasta. Tehdas investoi hiljattain 7,7 miljoonaa Australian dollaria uusin prosessitiloihin.

Volvo Trucks, Curitiba, Brasilia

Volvo Trucksin tehdas Brasiliassa on ollut toiminnassa vuodesta 1977. Curitiban tehtaassa valmistetaan sekä ohjaamoita että kuorma-autoja, muun muassa Volvo FH-, Volvo FM- ja Volvo VM -malleja sekä Volvo linja-autojen alustoja. Vuotuinen tuotantoteho on 27 900 yksikköä. Curitiban tehtaalla valmistetaan myös 12 ja 13 litran moottoreita. Tehdas työllistää noin 2 200 henkeä.

Volvo Trucks, New River Valley, Pohjois-Amerikka

New River Valleyn tehdas on maailman suurin Volvo Trucks -tehdas. Yli 1 800 henkeä työllistävässä tehtaassa valmistetaan Volvo VN- ja Volvo VHD -malleja sekä kuorma-autojen ohjaamoja. White Motor Company perusti tehtaan vuonna 1974, ja siitä tuli Volvo Trucksin tehdas vuonna 1981. Tehtaalle on myönnetty Governor's Environmental Excellence Award kahdesti, vuosina 2005 ja 2008.

Volvo Trucks, Portugali

Portugalissa Auto Sueco Group on jälleenmyynyt Volvo kuorma-autoja, Volvo linja-autoja, Volvo maansiirtokoneita ja Volvo Penta meri- ja teollisuusmoottoreita yksinoikeudella vuodesta 1933. Auto Suecolla on elinvoimainen myynti- ja jälkimarkkinointiverkosto sekä kilpailukykyinen tuote- ja palvelutarjonta. Auto Sueco Groupilla on Volvo-toimintoja myös Angolassa, Brasiliassa, Botswanassa, Kuubassa, Namibiassa, Keniassa, Espanjassa, Tansaniassa, Turkissa ja Yhdysvalloissa.

Volvo Trucks, Ranska

Volvo Trucks on toiminut (harjoittanut kuorma-automyyntiä) Ranskassa vuodesta 1963. Volvo Trucks Ranskan tarjonta kattaa kokonaisvaltaisen kuorma-autovalikoiman Volvo FE -mallista uuteen FH16 750 hv -malliin sekä kokonaisratkaisut. Vuonna 2010 Volvo Trucks Ranska toimitti 4 140 yksikköä, ja sen markkinaosuus oli 15,7 prosenttia (vetoautot) ja 5,5 prosenttia (tasakuorma-autot). Volvo Trucks Ranskalla on 114 jälleenmyyjäliikettä Ranskassa. Puolet niistä on Volvo Truck Centereitä ja puolet yksityisiä jälleenmyyjiä. Yhtiö työllistää kaikkiaan noin 800 henkeä.

Volvo Trucks, Irlanti ja Iso-Britannia

Volvo Group UK, joka on ollut Ison-Britannian ja Irlannin johtavia hyötyajoneuvojen toimittajia jo 50 vuotta, on rekisteröinyt liki 197 000 kuorma-autoa ja yli 28 000 linja-autoa. Yhtiön kokonaisvaltaista tarjontaa johdetaan Warwickin vilkkaasta pääkonttorista. Vaikuttavaan palveluverkostoon kuuluu 32 yhtiön omistamaa ja 52 itsenäistä, eri puolilla Isoa-Britanniaa ja Irlantia toimivaa jälleenmyyjää, joiden tarjontaan kuuluu kattava valikoima Volvon tuotteita ja palveluita. Ne työllistävät liki 4 000 henkeä.

Faktat selviksi

Maston korkeus

31,5 m (103,3 jalkaa) vedenpinnan yläpuolella. Masto on yhtä korkea kuin Rio de Janeiron Kristus-patsas (ilman jalustaa mitattuna).

Veneen kokonaispituus

21,5 m (70 jalkaa). Veneen pituus on noin metrin suurempi kuin Gizan sfinksin korkeus.

Tila

Tilaa on vain kaksi neliökuutiota henkeä kohden (kuin asuisi hiilikuituvalmisteisessa puhelinkopissa).

Faktat selviksi

Kaikki Volvo Open 70 -veneestä

Nopeus

Volvo Open 70 päihittää nopeudessa vinttikoiran.

Purjeet

Suurimman spinaakkerin pinta-ala vastaa kahden tenniskentän yhteenlaskettua pelialuetta.

Paino

Volvo Open 70 painaa yhtä paljon kuin kolme afrikannorsua.

Ota yhteyttä