Stolt over å være med

Stolt over å være med

Alicante, 29. oktober 2011. Mannskapene skal snart legge ut på sitt livs eventyr, og ni måneder med savn, fortvilelse og glede ligger foran dem. Volvo Trucks støtter dem gjennom hvert eneste nervepirrende sekund.

Volvo Ocean Race får frem det beste i dem som tar utfordringen. Gjennom godt samarbeid og en usvikelig tro på båten og hverandre kan mannskapene hente frem utrolige fysiske og psykiske ressurser. Dette er noe vi i Volvo Trucks har tro på. På mange måter gjenspeiler det den innsatsen vi gjør for å holde oss i forkant av den globale lastebilutviklingen.

Vi strekker oss alltid lenger ...

En sjåfør og en båtfører arbeider kanskje i to veldig ulike miljøer, men begge stiller på hver sin måte svært høye krav til utstyret sitt. De deler trangen til å strekke seg lenger, utvikle seg og prestere stadig bedre. Denne motivasjonen kjenner vi igjen, siden det er noe vi alltid jobber hardt for å få til.

Nyeste video

Legenden fortsetter

Velkommen til Volvo Trucks og Volvo Ocean Race

Perfeksjonert til det ytterste

Perfeksjonert til det ytterste

Volvo Open 70 er den mest dynamiske enskrogsbåten som noen gang er bygd. Båtene blir laget i henhold til strenge regler som angir materialer, mål og mye mer. Designerne og seilerne gjør også alt de kan for å finne en perfekt balanse mellom vekt, størrelse og form. Akkurat som i lastebilbransjen går utviklingen innenfor seilbåtindustrien stadig raskere. Ytelsen økte kraftig da båtene fikk lov til å være 2 meter lengre, ha 4 meter høyere master og 28 % større storseil, samtidig som de kunne være opptil 1000 kg lettere. I oktober 2008 tilbakela seilbåten Ericsson 4 svimlende 596,6 nautiske mil (1105 km) på ett døgn. Hvem kommer til å slå rekorden denne gangen?

EgenskapMetriske måleenheterBritiske måleenheter
Totallengde21.5 m70.5 ft
Dekksbredde5.7 m18.7 ft
Dypgående 4.5 m14.7 ft
Mast31.5 m103.3 ft
Deplasement14,000 kg30,870 lb
Ballast7,400 kg16,320 lb
Storseil175 m21,883 sq
Stormfokk35 m2376 sq
Fokk94 m21,011 sq
Spinnaker (mastetopp)500 m25,381 sq
Spinnaker (brøkdelsrigg)350 m23,767 sq
Storm-tryseil41 m2441 sq

Jakten på det perfekte utstyr

Jakten på det perfekte utstyr

Akkurat som motoren og girkassen har seilet et spesielt punkt der det fungerer optimalt.

Høyteknologisk kraft

Seilene er selve motoren på en seilbåt. Ved å velge riktig seil i rett øyeblikk kan du få akkurat den ekstra kraften du trenger for å gli forbi konkurrentene. Det samme gjelder for Volvolastebiler med I-Shift. Elektronikken i I-Shift-systemet sørger for alltid å velge rett gir. Med økonomieffektprogramvaren får motoren ekstra dreiemoment i øverste gir når du trenger det mest. Dermed kan lastebilen for eksempel kjøre opp en bakke uten å måtte gire ned. Resultatet er at hver dråpe drivstoff blir utnyttet til det fulle.

Fakta om I-Shift

I 2011 kan I-Shift feire sin 10-årsdag. I dag er hele 80 % av Volvos FH-lastebiler utstyrt med dette systemet. Både nye og brukte lastebiler kan oppgraderes med økonomieffektprogrammet for I-Shift, som gjør at du sparer drivstoff.

6705 nm
Tett på eventyret

Tett på eventyret

Volvo Ocean Race er en fest. En verdensomspennende festival som setter sitt unike preg på vertsbyene med farger, lyder og stemning.

Fra Alicante til finalehavnen Galway kommer de offisielle deltakerlandsbyene til å gjenlyde av stemmer på mange ulike språk. Mannskapene utveksler nervepirrende historier fra forrige etappe. Tilskuerne kan beskue seilbåtene på kloss hold og får mulighet til selv å se hvor teknologisk avanserte de er. Og hele tiden er luften stinn av en helt spesiell blanding av forventninger og adrenalin.

Et unikt kameratskap

Mange tidligere Volvo Ocean Race-deltakere kan fortelle om en særegen ensomhetsfølelse som kommer sigende når man vet at man er så langt fra land som overhodet mulig. Samtidig opplever de også en enorm lykkefølelse når de møter igjen sine kjære etter flere uker til sjøs, eller bare hører vinden rasle i trærne. Så hvorfor gjør de det? Kanskje er det veteranen Sir Peter Blake som gir det beste svaret: – Du får det i blodet, og du blir ikke kvitt det.

Havariassistanse døgnet rundt, hele uken

Havariassistanse døgnet rundt, hele uken

Akkurat som i kappseilasen gjør vi hos Volvo Trucks alt vi kan for å gjøre lastebilene våre så trygge som mulig, med maksimal driftstid. Vi kan aldri godta at noen blir skadet ved bruk av produktene våre, og risikoen for havari må reduseres til et minimum.

Vi vet at et havari har stor økonomisk påvirkning på kundene våre. Derfor arbeider vi hardt for å gjøre alle lastebilene så trygge og pålitelige som mulig, og vi gir også havariassistanse og service der vi reparerer alle typer problemer raskt, slik at lastebilen kan komme seg på veien igjen og gjøre jobben sin. Service, deler og vedlikehold er alltid tilgjengelig.

Tilgjengelig hele døgnet

Volvo Action Service er Volvo Trucks’ havariassistansetjeneste, og den er tilgjengelig hele døgnet, sju dager i uken. Det omfattende servicenettverket vårt gjør at vi raskt kan hjelpe deg med reparasjon av lastebilen din. Om nødvendig kommer en erfaren Volvo Action Service-tekniker og gir deg assistanse på stedet, slik at du raskt kommer deg på veien igjen.

Forhandlere og verksteder for Volvo Trucks:

Europa1100
Nord-Amerika620
Asia270
Sør-Amerika144
Afrika og Midtøsten79

Støttemannskapet på land står klare

Støttemannskapet på land står klare

Det er ikke søvnmangel, rasende stormer eller iskalde perioder seilerne frykter mest. Det verste som kan hende, er at noen faller over bord eller blir skadet. På andreplass kommer alvorlige skader på båten som gjør at de må bryte løpet.

Det er ingenting som er så frustrerende som å måtte se konkurrentene seile forbi mens du selv må sette kursen mot land.

Støtteteam

Alle båtene har et mannskap på land som følger nøye med på hvordan båten gjør det. De planlegger reparasjoner og forbedringer foran hver etappe. Så snart båten er i havn, går mannskapet om bord i land, og støttemannskapet tar over og trekker båten på land. Ekspertene i gruppen fikser alt fra datamaskiner til hull i skroget, og de jobber natt og dag for å få båten i perfekt stand.

Sikkerheten kommer alltid først

Seilerne har fått god opplæring i sikkerhetsprosedyrer og har med seg mye mer medisinsk utstyr enn det som er påkrevd. I tillegg er bulben og rorene på båten malt oransje, slik at de er lette å oppdage til sjøs.

Informasjon om ruten

Volvo Trucks i Spania

Hovedaktiviteten til Volvo i Spania er å importere og selge lastebiler, busser, reservedeler og relaterte tjenester. 8 forhandlere med totalt 35 utsalgssteder og 67 servicesteder dekker hele Spania. Forhandleren vår i Alicante, Provehima, ble grunnlagt i 1972, og det er dermed det eldste Volvo-forhandlerfirmaet som fremdeles er aktivt i Spania. Firmaet har fire filialer som dekker henholdsvis regionene Alicante, Albacete, Cuenca og Murcia.

Volvo Trucks i Durban, Sør-Afrika

Fabrikken i Durban i Sør-Afrika ble startet i 2006, og det er dermed en av de nyeste Volvo-fabrikkene. Her produseres både Volvo FH- og FM-lastebiler. Anlegget har rundt 100 ansatte.

Volvo Trucks i De forente arabiske emirater (Emiratene)

I Emiratene er FAMCO enerepresentant for Volvo. FAMCO er en del av Al-Futtaim-konsernet, et av de største privateide forretningsforetakene i det sørlige gulfområdet. Selskapet har kontorer i Dubai, Abu Dhabi, Al Ain og Ras al-Khaimah, og det er enedistributør for Volvo Trucks, Volvo Buses og Volvo Maskin AS i Emiratene.

Volvo Trucks i Kina

Den første Volvolastebilen ble solgt til Kina midt på 1930-tallet. Siden da har Volvo hatt et langvarig forretningsforhold med Kina. Siden midten av 1970-tallet har Volvo Trucks solgt mest av alle de europeiske og amerikanske produsentene, og de har levert rundt 7000 tunge lastebiler til Kina. I øyeblikket har Volvo Trucks et omfattende servicenettverk som består av mange vedlikeholdssentre i de store byene langs motorveiene i Kina.

Volvo Trucks i Brisbane, Australia

Det er til sammen 85 forhandlere og verksteder i Australia og New Zealand. Wacol-fabrikken i Australia har produsert lastebiler siden 1972. I dag lager de Volvo FM13, FH13 og FH16. Nesten alle lastebilene er spesialbygde, uten bruk av roboter. I 2010 omfattet produksjonen 1116 Volvolastebiler. Anlegget har rundt 360 ansatte fra over 34 ulike land, og det ble nylig investert 7,7 millioner australske dollar i nye produksjonsanlegg.

Volvo Trucks i Curitiba, Brasil

Volvo Trucks-fabrikken i Brasil har vært i drift siden 1977. Anlegget i Curitiba produserer både førerhus og lastebiler, inkludert Volvo FH-, Volvo FM- og Volvo VM-seriene, samt chassiser til Volvobusser. Produksjonen ligger på 27 900 enheter i året. På anlegget i Curitiba produseres også 12- og 13-liters motorer. Det jobber rundt 2200 fabrikkarbeidere på anlegget.

Volvo Trucks i New River Valley, Nord-Amerika

Anlegget i New River Valley i Virginia i USA er verdens største Volvo Trucks-fabrikk, med en arbeidsstyrke på over 1800 fabrikkarbeidere. Her produseres både Volvo VN og Volvo VHD samt førerhus til lastebiler. Anlegget ble startet i 1974 av White Motor Company, og det ble en Volvo Trucks-fabrikk i 1981. Anlegget har fått guvernørens utmerkelse for godt miljøarbeid to ganger, både i 2005 og i 2008.

Volvo Trucks i Portugal

I Portugal har Auto Sueco-konsernet siden 1933 vært enedistributør for Volvo Trucks, Volvo Buses og Volvo Maskin AS samt enedistributør av motorer til maritimt og industrielt bruk fra Volvo Penta. Auto Sueco har gode salgstall og et godt ettersalgsnettverk i tillegg til et konkurransedyktig utvalg produkter og tjenester. Auto Sueco-konsernet driver også Volvo-virksomheter i Angola, Brasil, Botswana, Cuba, Namibia, Kenya, Spania, Tanzania, Tyrkia og USA.

Volvo Trucks i Frankrike

Volvo Trucks har vært representert i Frankrike siden 1963. Volvo Trucks i Frankrike fører hele utvalget lastebiler, fra Volvo FE til den nye FH16 750 hk, i tillegg til helhetlige forretningsløsninger. I 2010 leverte Volvo Trucks i Frankrike 4140 enheter, og selskapet hadde en markedsandel på 15,7 % (trekkvogner) og 5,5 % (jevnlastbiler). Volvo Trucks har 114 forhandlere i Frankrike, og av disse er 50 % Volvo Trucks-sentre og 50 % private forhandlere. Det samlede antallet ansatte ligger på rundt 800 personer.

Volvo Trucks i Irland og Storbritannia

I 50 år har Volvo-konsernet i Storbritannia vært en av de ledende kommersielle billeverandørene i Storbritannia og Irland, med nesten 197 000 registrerte lastebiler og over 28 000 busser. Fra det travle hovedkvarteret i Warwick drives et imponerende nettverk av 32 heleide og 52 uavhengige distributører/forhandlere over hele Storbritannia og Irland, som kan tilby et fullstendig utvalg Volvo-produkter og -tjenester. Til sammen har nettverket nesten 4000 ansatte.

Rene fakta

Mastehøyde

31,5 m (103,3 fot) over vann. Masten er like høy som Kristusstatuen i Rio de Janeiro i Brasil (ikke medregnet sokkelen).

Total båtlengde

21,5 meter (70 fot). Lengden på båten tilsvarer høyden på Sfinksen i Giza, pluss én meter.

Plass

Det er bare to kubikkmeter plass per person – altså litt som å bo i en telefonkiosk laget av karbonfiber.

Rene fakta

Alt om Volvo Open 70

Hastighet

Volvo Open 70 er raskere enn en greyhound.

Seil

Den største spinnakeren er like stor som to tennisbaner.

Vekt

Volvo Open 70 veier like mye som tre afrikanske elefanter.

Kontakt